2014. március 31., hétfő

?!?!?


Benguiat Caslon question mark, FROM: PHOTOLETTERING.COM VIA: MAIA.  From a blog called "We Love Typography", should be a goldmine for anyone interested.

Figyelem! Figyelem!
Szeretném elmondani nektek, hogy elindítok egy új "bejegyzés-sorozatot", ami remélem, hogy nektek is legalább olyan érdekes lesz mint nekem.

Én úgy érzem, és remélem nem vagyok egyedül, hogy kialakult egy kisebbfajta közösség, egy kis blogos baráti társaság. A Gportalon kezdődött, de ma már Blogspot-os környezetben él tovább. Olvassuk egymás blogját, figyelemmel követjük a másikat és kommentelünk, de néhány kivételtől eltekintve ennél messzebb nem jutunk. Ezért úgy gondoltam, hogy itt az idő kicsit jobban megismerni egymást :)! Ez természetesen nem csak a bloggereknek jó, hanem Nektek is, hogy jobban megismerjétek, azokat a lányokat, akiknek a bejegyzéseit olvassátok :)!
Próbáltam nem sablonos kérdéseket feltenni, olyanokat, amik engem (és remélem Titeket is) érdekelnek a Lányokról, de nem vagyok riporter így azért csodákat ne várjatok. Lesznek egyen-kérdések, de a legtöbb személyre szabott. Lesznek kérdések a honlapról, és lesznek személyes kérdések.

Az alanyok természetesen meglepetések, bár valószínűleg könnyen ki tudjátok majd találni ;)!

Én már nagyon várom, remélem, hogy Ti is :)!

Szép napot!
Lizy

2014. március 21., péntek

F&F


 hello #typography
Az előző helyzetjelentésben írtam, hogy eléggé elfoglalt vagyok a sulival, így még wishlist-em sincsen, amit a tavaszi vásárlásnál (már ha lesz ilyen) felhasználhatnék. De ez azért nem jelenti azt, hogy néha nem szoktam egy kicsit elkalandozni interneten a ruhák felé. Az F&F-ről azt hiszem már többször is írtam azzal kapcsolatban, hogy sokan előítélettel vannak róla, abból kifolyólag, hogy a Tescoban található. Úgyhogy most nem fogok még egyszer arról írni, hogy ez nincs így és minőségi, divatos ruhákat lehet ott venni elérhető áron... hopsz, mégis írtam róla.

Azért szeretem az F&F honlapját nézegetni mert egyszerű, áttekinthető és nincsen 9millió ruha fent. Ami persze egy részről rossz, de másfelől jó, mert nem vesz el egy órát az életemből hogy végignézzem. Pont ezért gondoltam, hogy megmutatom nektek az új kollekcióból a kedvenceimet, mert ... mert az jó.
Íme:Bocsánat, ha kicsit sok lett, de még így is kihagytam egy-kettőt, próbáltam türtőztetni magam ;). Remélem, hogy tudtam valami újat mutatni nektek és, hogy tetszett a bejegyzés. 

Lizy

2014. március 18., kedd

Two Chips

Irigylem Kingát, hogy kitalálta a PéntekiTroll - sorozatát, mert így van indoka minden héten megosztani az eszméletlenségeket, amikkel találkozott (miért nem nekem jutott ez előbb eszembe??). Így én csak ideszúrni tudom, mindenféle indok vagy rendszer nélkül ezt a csodát.Lizy

2014. március 14., péntek

Ulyana Sergeenko Spring 2014

Valószínűleg csak azok ismerik Ulyana-hoz való "vonzódásomat", akik régóta olvassák a blogot.
Még a 2012-es tavaszi és őszi kollekciójába szerettem bele, valami hihetetlenül jók voltak. Azóta követem őt, mert mindig kíváncsi vagyok, hogy mivel rukkol elő. Egyébként 2011-ben mutatta be az első kollekcióját, szóval egy elég kezdő divattervezőről beszélünk. 2013 tavaszán egy újabb rakás fantasztikus ruhával indította az év legszebb évszakát, ekkor újabb kedvenceket avattam. És most itt az ideje az újabb tavaszi kollekciónak. Persze már kicsit el vagyok késve, nem most lett bemutatva, de most jutottam el odáig, hogy a blogon is írjak róla.
Ezt a kollekcióját egy képzeletbeli utazás inspirálta az Orient Expressen, ami érinti Kazahsztánt, Türkmenisztán és Üzbegisztánt. Mély színek, nehéz anyagok. Ez a szezon annyira nem varázsolt el, mint a 2013 tavaszi, de továbbra is gyönyörű darabok, eszméletlen részletekkel.
Ha valakit érdekel, idelinkelem az előző kollekciókat.

2011 Fall
2012 Spring
2012 Fall
2013 Spring 
2013 Spring lookbook (csak mert annyira gyönyörű)
2013 Fall
2014 Spring

Ulyana Sergeenko Couture Spring Summer 2014 Paris
Ulyana Sergeenko Couture Spring Summer 2014 Paris

Ulyana Sergeenko Couture Spring Summer 2014 Paris
Ulyana Sergeenko Couture Spring Summer 2014 ParisBárcsak járhatnék ilyen ruhákban minden nap. (És bárcsak meg tudnám venni őket).

Lizy

2014. március 9., vasárnap

Helyzetjelentés márciusban februárrólOooouuuu... élek még. Tényleg! Ezt a tényt a körülöttem ülők 98%-a is megerősítette. 
Hogy miért nem írtam? Hisz lélegzem és a két kezem is megvan még. Nem igazán tudok jó indokot kitalálni, az a helyzet, hogy leginkább csak további helyzetjelentéseket tudtam volna írni, azt pedig nem akartam, mert gondoltam unjátok.
De most mégis azt fogok írni. Háhá. Mégpedig azért mert ennyire kibaszottul érdekes az életem! Nem-nem. Csak az a helyzet, hogy mostanság nincs nagyon időm semmi mással foglalkozni mint a sulival és a körülötte lévő eseményekkel. Nem olvasok, nem nézek filmeket, nem megyek el vásárolni, még wishlist-em sincsen. Szóval nem nagyon tudok ehhez kapcsolódó "csajos" bejegyzéseket írni. Persze ezenkívül rengeteg téma van még és most ki is találtam egyet, szóval ne aggódjatok, hamarosan más fajta is lesz.
Most megpróbálok írni egy Februárhoz kötődő eseményes bejegyzést.Szóval kezdem talán azzal, hogy nagyban tevékenykedünk az AMI és Sopron életét felélénkítő eseményeken. A suliban van egy olyan "szervezetünk", hogy Workshopron, ami az AMIs diákokat foglalja magában. Különböző eseményeket, kiállításokat, bulikat szervezünk. Talán kicsit olyan munkát végzünk, mint a HÖK csak kisebb, személyesebb körben, külön az AMIsoknak.
Tavaszra nagyon sok minden meg lett beszélve és a legutóbbi gyűlésen elég sokra jelentkeztem. Ilyen pl. a Bástya-vetítés, ami keretében Sopron belvárosában tavasszal, este fogunk egy kis vetítést szervezni különböző AMIs gifekkel minden soproninak. A gif nálunk most az új őrület, itt megnézhetitek, hogy mik készültek: AMIGIF . Amiket először láthattok azok az archívumba megtalálható plasztika munkák diákoktól, utána pedig az őrültködéseink.
A másik tavaszi esemény a Párnacsata. Igen, tudom, hogy nem én találtam fel a spanyol viaszt, de nem is ez a cél. Azért jöttem elő ezzel az ötlettel, mert szeretném ha Sopron is becsatlakozna a párnacsata világnapján tartandó kiadós küzdelmekhez. Illetve úgy gondolom, hogy a suliban szívesen részt vennének egy ilyen eseményen, ezzel biztosítva egy alapbázist. Ezen kívül pedig nagyon nagy szeretettel várunk minden sopronit (ha esetleg egy soproni is olvasná eme sorokat), hiszen ez igazából nem nekünk, hanem Sopronnak szól majd. Az esemény áprilisban lesz, de ezen kívül még nem nagyon tudok több részlettel szolgálni.Aztán voltam Pécsett is. Bizony! Ha valaki nem olvas régebb óta és nem tudná, eredetileg pécsi vagyok. 13 évig Pécsen éltem, tehát az általános iskolát (is) ott jártam ki. Nagyon jó barátaim vannak onnan, de sajnos az évek és a távolság megkoptatta a barátságunkat (de költői vagy ma Lizy). Már egyszer volt egy félig sikeres osztálytalálkozó évekkel ezelőtt, de azóta hiába próbáltunk még egyet összehozni nem ment. De most sikerült megszervezni egyet, szűkebb körben. Ez a szűkebb kör 5 embert, velem együtt 6-ot jelentett. Igen, nem túl sok és annak ellenére, hogy nagyon jól éreztem magam, mérges vagyok a többiekre, mert kb. még 3-4 embernek jönnie kellett volna, akik mind pécsiek. És ha én Sopronból megoldottam akkor nekik is igazán ment volna, szinte semmi indokuk nem volt, hogy miért nem jöttek. Úgy csináltak mintha 0-24 együtt lennénk és egy találkozó igazán nem számít. Na de mindegy, legalább tudom, hogy kire lehet számítani ezentúl és egyébként is nagyon jó volt velük találkozni!

Aztán mostanság életem 80%-át a pincében, a gipszelő teremben töltöm. Új nekem/nekünk ez az egész és egyszerre 3 tárgyon kell dolgoznunk, ami nem egyszerű. Pénteken és szombaton is zárásig voltunk bent a suliban (10-ig) és ma, vasárnap is csak azért nem vagyunk bent, mert nincs nyitva az iskola. Szóval a gyönyörű napsütésből nem sok maradt nekünk. Ezért kérek mindenkit, hogy aki megteheti menjen ki! Gyönyörű idő van!! Ha csak annyi, hogy gyalogolsz egy darabot a suliból hazafelé már az is nagyon jó. Élvezzétek ki!

Azt hiszem ennyi elég lesz belőlem. Aztán ha majd legközelebb jöttök, vigyázat, mert valami értelmes szöveg is lesz az oldalon!

Mindenkinek további nagyon szép napot!

Lizy