2014. október 11., szombat

Vizuális informálódás

Itt vagyok, itt vagyok, bocsánat a késésért, kezdjünk is neki.
Bár nem ez volt az eredeti tervem, de arra gondoltam, hogy megosztanék veletek pár honlapot, amit szerintem érdemes nézegetni. Ezek az oldalak mind valamilyen szinten kapcsolatban vannak a grafikával. Jó ha az ember (főleg, aki olyan területen tanul mint én) tisztában van azzal, hogy a világ többi pontján milyen művészeti irányzatok, törekvések folynak. Minél többet látni és megismerni!
Az oldalakat véletlenszerűen találtam, ahogy keresgéltem a neten, vagy valamelyik barátom ajánlotta, esetleg a grafikus körökben kötelező olvasmány. Szóval ha kicsit is érdekel titeket ez a dolog, nézzetek rá valamelyik oldalra :).

Ha esetleg valaki még nem ismerné ezt az oldalt, akkor mindenképp vegyen rá egy pillantást. Nálunk ez a kötelező olvasmány. Minden alkalmazott művész embernek kell, hogy legyen ezen a honlapon egy felülete, ugyanis erről az oldalról ismernek meg a szakmai körök, akár munkát is kaphatsz innen.
Bármire rákereshetsz, ami érdekel, illusztráció, tipográfia, csomagolás, arculat, fotó... stb. Érdemes nézegetni, mert igen gyönyörű, minőségi munkákat találni arrafelé.


Ezt az oldalt nem olyan régen találtam. Sok érdekes projectet ismerhetsz meg innen. Mindenféléről szó van, akár formatervezés, építészet vagy grafika. Minden projecthez kapsz egy kis magyarázatot és a művész elérhetőségeit ha kicsit tovább szeretnél kutakodni. Az egyetlen hátránya, hogy szerintem elég kicsik a képet és én sehogy se tudtam felnagyítani őket, de ha igazán érdekel, akkor a megadott linkeken úgyis jobban meg tudja nézni az ember.
Úgyszintén egy új leleményem. Mit is írhatnék mást, amit az előzőekhez nem írtam? Ugyanúgy a legkülönbözőbb művészeket ismerheted meg a legkülönbözőbb művészeti ágakból. Ezt az oldalt én Facebookon követem és nektek is nagyon ajánlom. Naponta akár több illusztrátort posztolnak a falukon, akiket ezáltal te is megismerhetsz. Mindegyik abszolút különböző stílusú, így mindenki megtalálja az ő szívének kedveset. Néha szoktak posztolni életrajzokat is művészekről, legutóbb pl. Schiele volt soron.

5. Krizbo
Ez az oldal egyik legkedvesebb felsőbbévesemnek az oldala. Krizbai 'Krizbo' Gergely, III. éves tervezőgrafikus hallgató. Genius. Komolyan zseniális a gyerek és rengeteget tanulunk / tanulok tőle. Nem csak, hogy nagyon tehetséges grafikus, tele van élettel és lelkesedéssel, amiért nekem (hasonszőrű lévén) különösen kedves. Ő az egyik Apukája a WorkShopron egyesületnek és úgy egyébként egy kicsit mindenki Apukája, vagyis inkább Bátyója. Nézegessétek hát az oldalát, mert bár most kicsit leállt a blogolással, egyébként folyamatosan alkot és remekül ír :)!

És akkor jöjjön egy kis AMI grafikus - invázió. Ők talán még fontosabban, mint az előzőleg felsorolt honlapok, de utoljára hagytam őket bónuszként :). Nekik nincs külön honlapuk viszont mindegyikőjüket megtaláljátok Behance-on, vagy Facebook-on, vagy Tumblr-ön. Mindegyiküknél egyet fogok kiemelni, a többit úgyis megtaláljátok. 

    
Bernát Barbara             Nádi Boglárka

    gilicze
   Csepella Olivér                  Gilicze Gergő

Tuetyi    
Varga Tünde                Halisten Stúdió

    
Kelemen Richárd                  Nagy Kincső

Tényleg nézzétek meg mindegyikőjüket, egytől-egyik fantasztikusak! Én speciál imádom nézegetni az oldalaikat, mindig eltátom a szám és egyben kicsit el is szorul a szívem, hogy mi a fenét csináltam én eddig az életemmel? Na de ez lényegtelen, kellemes szórakozást :)!

Remélem, hogy hasznos volt a kis bemutatóm és sok érdekes dolgokat találtatok, ha esetleg még rendszeres látogatói is lesztek valamelyik oldalnak, akkor igazán repesni fog a kicsi szívem :)!

További szép napot Mindenkinek!

Lizy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése