2014. december 30., kedd

Bepótlós helyzetjelentés


Sziasztok!

Már végre itt vagyok és írni akarok nektek (nem, nem szeretnék, akarok)! Mivel már nagyon rég beszéltünk arra gondoltam, hogy nem szeretnék semmilyen ajánlós, haul-os, extrás bejegyzést, csak egy sima helyzetjelentést. Nem is tudom, hogy mikor írtam utoljára bármi normálisat, hogy mi folyik körülöttem, meg is nézem.... Augusztusban! Augusztusban! Szégyen és gyalázat... akkor kezdjünk is neki.

Szóval elkezdtem a III. félévemet ... mondjuk ez már jó ideje volt. Na de attól még így történt. Nincs túl sok tantárgyunk, de az bőven elég. Sajnos kicsit egysíkúak a feladatok, annyira nem izgalmasak mint pl. tavaly, de mindenképp kihívások.

A legjobb tanárunkkal megint arculatot tervezünk, ahogy első félévben, mert nem volt rendes pályázat, amire jelentkezhettünk volna. Ugyanis a másodévesek vagy egy pályázatra jelentkeznek vagy az egyik soproni bortársaságnak terveznek karácsonyi címkét. De idén egyik sem jött össze, így most párokban vagyunk és a másik személyes arculatát tervezzük. Ami jó, mert sokat tanulunk, de azért én a bortársaságos dolognak jobban örültem volna. 

Idén belépett életünkbe egy új tanár is, akiről sok rémhírt kaptunk már, de én pl. nagyon élvezem a konzultációkat, nagyon vicces ember a maga módján és nekem sokat segít. De szerintem ezzel a véleményemmel egyedül vagyok a csoportban. Már kb. 3 héttel a félév vége előtt megbuktatott vagy 6 embert, szóval jah, nem mindenki kedvence.

A harmadik tanárunktól, akit mindenki szeret csak én utálok (úgy látszik elég érdekes ízlésem van tanárok terén) egy rendkívül ostoba feladatot kaptunk, nem tudom, hogy mit tanulunk belőle, de ő nagyon izgatott, ahogy mindig. De egyébként kezdem kicsit kevésbé utálni, azt hiszem megérezte végre, hogy velem kicsit máshogy kell beszélni, de még mindig nem vagyunk egy hullámhosszon, én nem értem őt, ő nem ért engem, így pedig elég nehéz a konzultáció. Valaki már szinte teljesen kész volt a feladatával, amikor nekem ki kellett dobni az egész munkámat, még a koncepciómat is, mert annyira nem tudtuk megérteni egymást. De most már talán jobb lesz.

Tanulunk fotót is, ami nagyon izgalmas, de sajnos túl csóró a suli és túl kevés félévet kapunk rá, hogy valóban megértsük, ami ott folyik. Viszont már bejárhatunk a fotóterembe és használhatjuk a sötétkamrát, előhívhatunk és nagyíthatunk fényképet, ami nagyon király, főleg mivel tavaly óta rákaptam az analógra.
Aztán túléltünk már egy rajz-plasztika kipakolást és hihetetlen módon 5ös lettem plasztikából, bár csak éppenhogy. Viszont mindhárom féléves munkám 5ös lett, szóval arra elég büszke vagyok. Nagyon sokat tudnék mesélni erről a plasztika félévről, de akkor más túl sok lenne, viszont félve felteszem a kérdést, hogy szeretnétek e róla hallani, hogy mit csináltunk és én mit csináltam és miért és hogyan és még képeket is tudok hozni. Szóval érdekelne e titeket? Ha igen akkor dobjatok egy-két szócskát a kommentek közé.
Aztán január 14-én lesz a szakmai kipakolás és ez rettentően közel van és nem tudom, hogy végzek e mindennel, de meg kell próbálnom. Ha már az első kipakoláson nem szenvedtem tisztességesen, ezt majd most kamatostul visszafizetem.
Bocsánat ha túl sokat beszéltem az iskoláról, ami lehet, hogy senkit se érdekel, de ebből áll az életem :).

Aztán beköltöztünk az albérletünkbe, ami elég király, bár kicsit hideg. Hatalmas ablakaink vannak, hatalmas asztalaink és még közelebb van a sulihoz, mint a koli. Nagyon jó, hogy van egy nagyobb konyhánk és saját sütőnk. Persze mivel 6 fiúval lakunk együtt voltak és vannak állapotok, de amennyire tudtuk kivakartuk magunkat a koszból. A szomszédban van egy fekete macska, szóval néha még a kisállathiányomat is ki tudom élni.
Biztos rengeteg mindent tudnék még mesélni, ha eszembe jutna, de szerencsére nem jut eszembe, nyilván nem is lennének túl izgalmasak. A karácsony jól telt, bár forgalmasan és fárasztóan, ahogy mindig. 25-én Pécsre, majd 27-én Győrbe utaztunk és jól elfáradtunk, de megérte. Győrben nagyon sok kisember (ahogy bátyám hívja a gyerekeket) volt és jól megbabusgattuk az összeset. Az egyiküknek varrtam egy csillag alakú párnát, mert 2 éves és minden felületen észreveszi a csillagokat és imádja őket. Nagyon tetszett neki, bár azt hiszem, hogy a szülei jobban el voltak olvadva, mint ő, de remélem, hogy sokáig örömet fog okozni neki.

Szilveszterem igen képlékeny, ahogy mindig, de az biztos, hogy együtt leszek Édes Anna barátnémmal és biztosan nagyon jól fogjuk magunkat érezni, remélhetőleg kicsit kevesebb alkohollal mint tavaly ;).

Még utolsónak eszembe jutott, hogy képzeljétek részt veszek egy kiállításon. Persze ez nem olyan nagy dolog, mint aminek elsőre hallatszik, de azért mégiscsak jó érzés. A rajziskola, ahova jártam az egyetem előtt kibővült és most már nem csak iskola, hanem galéria is. Most nyílt meg az első kiállítás a nyári táborban készült képekből és mivel én is részt vettem az egyiken, mivel a mai napig visszajárok, az én egyik ott készült képem is kikerült. Szóval ha valakit érdekelne a kiállítás, tessék csak megnézni, ITT a plakát, arról mindent megtudtok.

Na most aztán visszakaptátok a jó sok szöveget, ami az elmúlt időszakban elmaradt, remélem bírtátok szusszal! Azt hiszem eléggé érződik, hogy már egy ideje nem írtam, elnézést a fogalmazásmód póriassága miatt. 
Igyekszem jelentkezni és új kinézetet is szeretnék, valamint mindent kicsit felfrissíteni, tudjátok, új év ... :).

De addig is mindenkinek kívánok nagyon nagyon nagyon boldog új évet, jövőre találkozunk :)!

Lizy

4 megjegyzés:

  1. engem bármi érdekel, amit csinálsz! nagyon jól hangzik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm! akkor megírom azt a bejegyzést :)

      Törlés
  2. csatlakozom Vikihez, pont ettől annyira különleges ez a kis zug, hogy benne van, hogy mennyire kreatív ember vagy. ) Szóval én is bármikor szívesen nézegetném. :$
    (Amúgy meg bocsáss meg, drága Lizy, hogy nem is szóltam így direktbe, hogy átneveztem a blogot, de gondolom megtaláltad. :D és most már nekem is vége a vizsgáknak, úgyhogy pótlom a "lemaradásokat")

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Holland :)! A következő bejegyzést már ennek fogom szentelni.
      Egyáltalán nem kellett volna szólnod, én bocsánat, hogy eddig tartott kicserélni, mert mindig húztam, hogy majd ha új design lesz, az egészet frissítem, csak kicsit tovább tartott mint gondoltam. :)

      Törlés