2014. január 8., szerda

A második




Akkor köszöntök mindenkit újra ezen a honlapon :)!
Tudom, hogy még nagyon kis egyszerű és még sok minden hiányzik róla, de igyekszem :). Bár egyenlőre nekem tetszik ennyire tisztán. Az érdekessége a fejlécnek, hogy azt hiszem az eddigi blogos "pályafutásom" alatt még sose publikáltam egy rajzomat se, hát most megtörtént. Ez a kis felirat élőben A/3-as méretű és egy tipográfia feladatra készítettem. Mivel a bátyám rávilágított, hogy nem mindenkinek olyan egyértelmű, hogy mi van odaírva, ezért megsúgom, hogy az a bizonyos szó a 'float' ;)! A kis ikonokat is én rajzoltam, bár nem biztos, hogy ezzel  dicsekednem kellene :D, de pontosan ezt az esetlen rajz érzést akartam elérni.

Az az igazság, hogy nincsen konkrét témám, amiről szeretnék írni, egyszerűen csak írni akartam. Sokat gondolkodtam, hogy valami értelmeset mégis kellene hoznom nektek, de nem tudtam semmi jót kitalálni. 
De ha már itt tartunk meg is kérdeznélek titeket valamiről. Már régóta szeretnék informatív jellegű bejegyzéseket írni, azon belül is a viselettörténetre gondoltam. Be kell valljam, hogy ez az egyik olyan téma, amiért meg vagyok őrülve. Bár azt hiszem a "múlt-szeretetemből" és abból, hogy mégiscsak lány vagyok ez nem meglepő. Órákat tudok eltölteni azzal, hogy ebben a témában olvasok mindenféléről, amit csak az interneten találok. Már jó ideje keresek ezzel kapcsolatban jó könyvet, de nem találok sehol (vagyis egy van, de az 10ezer Ft és nem tudom, hogy megéri e az árát). 
Na de a lényegre térve, arra gondoltam, hogy ezzel kapcsolatos bejegyzéseket hoznék, de nem tudom, hogy ez mennyire érdekel titeket. Most pl. az úri hölgyek lovaglóruhájáról és a női nyeregről akartam írni először, de aztán rájöttem, hogy ez lehet, hogy senkit nem érdekel és az ilyen fajta bejegyzéseknél ez igenis fontos, mert nem magamnak írnám őket, hanem Nektek :).
Szóval, érdekelne titeket az ilyesfajta bejegyzés?
Válaszokat várom a vadonatúj honlap elő kommentjeiként :)!

Hát akkor mindenkinek további nagyon szép napot!
Lizy

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett az oldal Lizy, imádom a fejlécet és a kis ikonokat!!! :) Szeretnék többet látni a jövőben a rajzaidból, ha lehetséges! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, igazán jól esik :) (úgy vigyorgok, mint egy tejbetök).
    A rajzaimmal kapcsolatban ... nagyon szégyenlős vagyok velük. Sok évfolyamtársam publikálja őket folyamatosan, de én ezt nem tudom megtenni. De hogy ne legyek nagyon gonosz elmondom, hogy mivel a közeljövőben nem tanulmányrajzok, hanem jó sok grafikai és tipográfiai munka fog születni, amit az oldalra is jobban be lehet illeszteni, ezért valószínűleg be fog csúszni pár :).

    VálaszTörlés
  3. Teljesen egyetértek Nikivel, annyira tetszenek a rajzaid, hogyha csak keveset szeretnél belőle megmutatni, az se baj, de azt a keveset nagyon fogom értékelni én is. :)
    Amúgy a viselettörténtről szóló posztok remek ötletek, szerintem minden lányt érdekel, hogy honnan, milyen úton jutottunk el a topshopos farmereinkhez meg a bodyban-az-utcán történethez. :) Az egyik szeretett meg cabot könyvem jutott erről azonnal az eszembe, a főhősnőt Lizzie-nek hívták, és divattörténet témában írta a szakdoliját. majdnem Lizy. : )) Amúgy nekünk otthon a nagyszüleimnél van egy egészen jó régi könyvünk a divat fejlődéséről, amit én is elolvastam már 1-2x, a cicanacis korszak nyilván nincs már benne, de hogyha ettől függetlenül érdekel, nagyon szívesen felhozom egyszer pestre és kölcsönadom.

    És üdv a blogspoton, Lizy! :) <3

    VálaszTörlés
  4. Köszönök szépen mindent! Mindig feldobod a napom a kommentjeiddel :)! A rajzokkal kapcsolatban...majd igyekszem az "oldalképes" és minőségi munkákat felrakni.
    Örülök, hogy nem csak engem érdekel a viselettörténet, akkor majd belecsapok a lecsóba ;)!
    Igazából elég valószínű, hogy helyesen Lizzie-nek kellene írnom, de én a Lizy írásmódot választottam és már eléggé hozzámnőtt, úgyhogy már ez marad :D.
    Köszönöm szépen a felajánlást a könyvvel, még azért megpróbálok beszerezni magamnak egyet, mert ugye jó lenne örökbe, de ha végképp nem találok akkor tudom, hogy kit kell majd keresnem, köszönöm :)! (Egyébként véletlenül nem a "Képes viselettörténet ókortól napjainkig" az a könyv?)

    És még egyszer köszönök mindent, igyekezni fogok! :)!

    VálaszTörlés