2014. február 16., vasárnap

Helyzetjelentés


Sziasztok!

Úgy gondoltam, hogy a sok ajánló után írnék egy kicsit személyeset, hogy mi folyik mostanság a házam táján.
Hát, ugyebár elkezdődött életem második II. féléve. Az első hét még elég laza volt. Bizonytalanságok az órarendben, hiányzó tanárok stb. Az órarendemet áldom és puszilom és imádom. Bár szinte minden nap 7ig vagyok bent, sőt valamikor 9-ig, de egyébként nagyon szolid és pénteken nincs órám. Na ez kárpótol mindenért! Valamiért a grafikusoknak van a legszolidabb órarendje, meg is köveztek ezért már a többiek, pláne azért, mert nekem ábrázoló geometriára sem kell járnom. 
Az órák jók, bár sajnos a fél tanári karunk hiányzik eddig, de talán ez lassan helyreáll. Kiestek a tölteléktantárgyak (bár sajnos a művelődéstörténet is, amit én nagyon élveztem és bárcsak lenne még, imádtam a tanárunkat), így pl. a színtan is, ami rengeteg abszolút felesleges, időhúzó feladatot biztosított nekünk előző félévben.

A másik amiről szerettem volna írni, hogy mik a terveim a második félévre. Ahogy Holland, úgy én is megfogalmaztam pár elérendő célt. Bár én nem írtam le, csak a fejemben és kevesebb és szolidabb célok is mint neki, de nekem már ezek is elég nehezek. Semmi különleges, talán pont olyan célok, amiket a lányok minden évben kitűznek maguk elé, de én megpróbálom újra. Ezek pedig a következők:

Több víz.
Több mozgás.
Több főzés (spórolás).

Ennyi. Olyan egyszerűnek tűnnek, mégis olyan nehezek. Viszont azért is írok nektek erről, mert egészen jól haladok a megvalósításukban és mit ne mondjak, büszke is vagyok magamra. Az első két hétben mind a hármat sikerült betartanom.


Nem azt mondom, hogy már rögtön minden 100%-ig igaz, de abszolút több vizet ittam, figyelek rá, de valahogy most többet is igénylek. A több mozgás is igaz, végre sikerült kiderítenünk, hogy tudunk szerezni ingyen uszoda jegyet, már el is mentünk értük és már egyet fel is használtunk. Jógázni is elmentünk (én életemben először voltam) és bár nem feltétlen az én mozgásformám, de majd oda is elmegyek párszor a lányokkal. Viszont az úszást most nagyon érzem, bár borzasztó formában vagyok (múltkor 2 (!!) hossz után begörcsölt a combom), de alig várom, hogy mehessek újra, hogy majd egyre jobban bírjam. Ráadásul a szaunát is kiderítettük, hogy be tudunk menni vagy lógin - még mindig nem tiszta, hogy melyik - és az is nagyon jó volt. Remélem, hogy az majd jót tesz a bőrömnek is és mindennek a tetejébe van merülő medence is, amibe bemenni nem volt egy élmény de kimászás után olyan volt mintha újjászülettem volna. Meg egyébként is szeretem az ilyen Bear Grylls fajta élményeket.


És mondok még valamit,  ami hab a tortán. Mivel szeretnék többet főzni a spórolás és a kicsit egészségesebb életmód miatt ezért bojkottáltam a péksüteményeket és az órák közben elrohanunk a boltba venni valami kicsit táplálóbbat, mert nincs ebédem dolgokat. De a lényeg az lenne, hogy ebben a két hétben egy darab csokoládét nem fogyasztottam!!! Egyetlen egyet sem! Ez egyáltalán nem volt célom, de végül spórolás végett ez is becsúszott. Helyette almát és banánt ettem különböző formában, háztartási keksszel. Nem tudom, hogy kinek mennyire jön át, hogy ez mekkora teljesítmény a részemről, de előző félévben gyakorlatilag egy napot nem bírtam ki. Igen, a második hét utolsó napján vettem egy doboz nápolyit, de annak is csak a fele fogyott el, az is segítséggel. Szóval ez a nagy teljesítményem. és főztem is! Hohóó...Lizy a konyhában, vigyázat! Megfőztem életem első borsófőzelékét és tejberizsét. Azt mondjátok ez a világ két legegyszerűbb étele? Kit érdekel?! Valahol el kell kezdenem :)!

Tehát ilyen önbizalom-bombákkal kezdtem a második félévet. Nagyon, nagyon remélem, hogy folytatódik ez a sorozat. Azért bízom ennyire benne, mert most valahogy nem tehernek és megerőltetésnek érzem ezt az egészet, hanem kihívásnak és nagyon vágyom rá, hogy nap végén kitehessem a CHALLENGE COMPLETED-táblát, így mérföldekkel könnyebb.
Remélem, hogy nem terheltelek nagyon titeket a sok hülyeségemmel, és hogy talán-talán valakit sikerült egy iciri-picirit is inspirálnom ha hasonló terveket sző a fejében.

Hajrá :)!

Lizy
U.i.: A képek életem második analóg képsorozatából kerültek ki. Bár ez a tekercs sokkal rosszabbul sikerült mint az első, pár nem-homályos kép még így is született :)!

2 megjegyzés:

  1. Szia, beleolvastam itt-ott a blogodba, és én is grafikus vagyok/ szeretnék lenni. Kerestem mindenhol az elérhetősègedet, de nem talàltam semmit, mert szeretnék feltenni pár kérdést a tovàbbtanulással kapcsolatban.
    Üdv: Virág
    szalontai.virag@gmail.com

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Megtalálod az email címemet az oldal jobb oldalán a kis borítékra kattintva :)! De azért leírom itt is :
    floatinglizy@gmail.com
    Várom a leveled :)!

    VálaszTörlés